Araçlarda arıza lambası yanmasının birçok nedeni vardır. Sorun basit bir kablo, sigorta, buji hatası yanı sıra, katalitik konvertör, partikül filtresi veya EGR değişmesine kadar gidebilecek arızalar olabilir. Arıza lambasının yanmasına neden olabilecek durumlar;


Genelde kalitesiz yakıt arıza ışığının yanmasına yol açar. Aracın periyodik bakımları aksatılmamalı, yağ, hava ve mazot filtresi kirli ise değiştirilmeli, araca uygun motor yağı kullanılmalıdır. Özellikle araç yıkatılırken motorun elektronik, kritik bölgelerine ve egzoz sistemine asla tazyikli su verilmemelidir. Ateşleme sistemi ile ilgili arızalı bir parça ışığın yanmasına sebep olabilir. Bu durumda, bujiler, enjektörler, ateşleme bobini kontrol edilmelidir.


Motorda, enjektörlerde, boğaz kelebeğinde oluşan kurumlar da ışığı yakabilir. Özellikle kısa mesafeli sürüşler (motor daha ısınmadan stop edilmesi gibi) kurum oluşumuna neden olur. Partikül filtresi (DPF), katalitik konvertör (Katalizör) tıkalı ise motor yanan gazları dışarı atmakta zorlanır. Buda EGR arıza lambasının yanmasına yol açar. EGR valf arızalanmışsa değiştirilmeli, kurum yapmışsa temizlenmelidir.


Oksijen (Lambda) sensörü bozulmuş veya kirlenmiş olabilir. Bu parça egzozdan atılan gazların oksijen oranını ölçer ve ECU'ya gönderir. Bu sayede hava/yakıt karışımının dengelenmesini sağlar. Arızalı ise değiştirilmeli, kurum yapmışsa temizlenmelidir. Egzoz sistemi kontrol lambası yanarken aracın kullanılması, emisyon kontrol sisteminin zarar görmesine sebep olabilir. Araçta gaz yememe, performans düşüklüğü, aşırı yakıt tüketimi, silkeleme, rölantide sarsıntılı çalışma, stop etme veya çalışmama sorunları görülebilir.


CleanDrive, yakıt ve egzoz sisteminin tamamını aynı anda temizler ve korur. Egzoz emisyonlarını %60'a kadar düşürür. Zamanında kullanım masraf çıkmasını önler. Sistemdeki parçaların kullanım ömrünü uzatır. Test edilmiş ekonomik ve pratik bir çözümdür.


Keyifli sürüşler dileriz.